Duurzaamheidsproject SV TOP Oss

Top Oss werd al jaren geplaagd door een problematische verwarmingsinstallatie. Om dit probleem op te lossen, heeft de club een nieuw, efficiënt systeem geïnstalleerd. Via eigen middelen, sponsoring en landelijke subsidies droeg de club zelf ruim 76.000 euro bij. De overige financiering kwam van de gemeente Oss, die de club een lening verstrekte die binnen vijftien jaar moet worden terugbetaald.

 

Succesvol Educatief Project en Innovatie


Samen met leerlingen van Het Hooghuis en diverse technische bedrijven, waaronder RMS advies en realisatie, heeft TOP Oss een speciaal lesprogramma ontwikkeld, genaamd ‘Duurzame Fietsenstalling’. Dit programma leidde tot het nieuwe ontwerp van de fietsenstalling en bood leerlingen de kans om praktijkervaring op te doen in duurzame technologieën.

 

Gemeentelijke Ondersteuning en Resultaten
De gemeente Oss steunde dit initiatief van harte, omdat het past binnen haar doelstelling om in 2050 energieneutraal te zijn. Een belangrijk aspect hiervan is het aanmoedigen van maatschappelijke organisaties om hun faciliteiten energiezuiniger te maken. Door het succesvol afronden van dit project, dient TOP Oss als een voorbeeld voor andere organisaties, door actief bij te dragen aan de vermindering van energieverbruik en het bevorderen van duurzame praktijken.