Gerealiseerde projecten RMS Advies

Hieronder vindt u een overzicht van onze gerealiseerde projecten. Wilt u ook opweg naar nul op de meter? Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Contact

Verduurzaming schoolgebouw Maaslandcollege

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs vroeg Stichting W/E adviseurs om een analyse te maken van het schoolgebouw van het Maaslandcollege en op basis hiervan verbeteradviezen op te stellen.

Vanuit deze grove analyse heeft RMS een gedetailleerd ontwerp gemaakt voor een gasloos verwarmings- en warmwatersysteem inclusief luchtbehandeling.

Het resultaat? Een duurzaam en gezond schoolgebouw én het eerste aardgasvrije schoolgebouw voor voortgezet onderwijs in Oss.

CPO Project Wonsick

 

Het CPO-project Wonsick Wijchen is vijf jaar geleden van start gegaan. Het perceel grenst aan de volkstuinen van Wijchen en heeft een grote van maar liefst 7000m2. Het collectief zorgt ervoor dat zij als toekomstige bewoners meer invloed hebben op de ontwikkeling en bouw van hun eigen woning. ‘Duurzaamheid en dus zo energieneutraal mogelijk leven staat in onze wijk voorop!’ Aldus bewoner- en medeopdrachtgever Ton van der Aa.  

 

RMS advies heeft hierbij een compleet advies gegeven om de nieuwbouwwoningen energieneutraal te ontwerpen. Hierbij is er gekozen voor het toepassen van een grondgebonden warmtepompsysteem in combinatie met zonneboilers en een klimaatvloer (TriX Comfort). De combinatie van deze systemen resulteren in maximaal comfort in de zomer en winter.

EML Controle in drie panden van Wocom

Begin 2024 is er een EML controle gedaan in 3 verzorgingstehuizen. Hierbij is er een controle uitgevoerd op de apparaten en systemen die veel energie verbruiken. Uiteindelijk is er een rapport geschreven waar in alle besparingsadviezen overzichtelijk zijn opgesteld.

Zwembad als energie opslagsysteem

 

In de zomer van 2022 zijn we gestart met een demoproject voor het opslaan van thermische energie in de zomer en dit te gebruiken als bron voor de warmtepomp in de winter.

 

Als bijvangst kan deze energiebuffer in de zomer gebruikt worden als zwembad.

Duurzaamheidsproject SV TOP Oss

Alleen al aan gas is sv TOP 15.000 euro per jaar kwijt. De Osse voetbalvereniging heeft een belangrijke stap gezet op het gebied van duurzaamheid en nu met de stijgende gasprijzen al helemaal. 

RMS heeft advies gegeven voor het besparen van energie op verwarming van douchewater en het verwarmen van de kantine.

Sportcomplex MOSA '14

 

Met een grote nieuwe kantine, zes kleedkamers, een bestuurskamer en allerlei (nog leegstaande) ruimtes op de eerste verdieping staat er voor deze regio een geweldig en duurzaam complex.

Gemeente Arnhem

Renovatie van clubgebouw naar Energie neutraal Kinderdag verblijf. Ontwerp, installateurs selectie, begeleidng uitvoering en oplevering.

Toepaste technieken: Lucht Water warmtepomp, WTW ventilatie systemen

Ballast Nedam

Weg van de Toekomst, CO2 neutrale uitvoering.

Het realiseren van CO2 besparingen bij diverse bedrijven, rondom de Weg van de Toekomst in Oss, zodat de aanleg en gebruik van de Weg van de Toekomst volledig CO2 neutraal is, volgens de C02 ladder van PRO Rail.

Gemeente Oss/ODBN

Maximale energiebesparing bij sportclub. Het begeleiden van clubs bij het realiseren van energie besparende mogelijkheden.

Toegepaste technieken: Zonneboilers, water water warmtepompen, Lucht water warmtepompen, WTW ventilatie systemen, PV panelen.

Gemeente Ronde Venen (Abcoude)

Opzet gasloze wijk (200 woningen)

Advisering op het gebied van gasloze verwarmingstechnieken, Biomassa, warmtepompen, zonne energie

GEA Bakel/Weert/Den Bosch/Deventer

Energie Audit EED. Het opstellen van een EED energie audit.                           

Caterpillar Den Bosch

Energie neutraal Biomassa/SDE+

Het opzetten van een plan om de hele plant in Den Bosch energie neutraal te maken. Hierbij was bio massa de basis, waarbij ook de gehele SDE subsidie aanvraag volledig door RMS is verzorgd.

Gemeente Maasgouw

Onderzoek naar plaatsing PV systemen gemeentelijke gebouwen.

Alle gebouwen van de gemeente Maasgouw onderzoeken op de geschiktheid voor het toepassen van PV panelen, op basis van bouwkundige en technische mogelijkheden.

Project Rusheuvel energieneutraal 2020 gemeente Oss (9 accommodaties, 4500 sporters)

Het begeleiden van 9 sportclubs om hun complete accommodatie in 2020 energie neutraal te maken. Hierbij wordt in stappen de installaties binnen en buiten, energie zuinig, en naar gasloos omgebouwd.

Samen met gemeente Oss en SEC worden de beste oplossingen verder vorm gegeven. De gehele subsidie aanvraag wordt door RMS uitgevoerd.

Toegepaste technieken: Zonne boilers, lucht water warmtepompen, water water warmtepompen, WTW ventilatie systeem, PV panelen, LED binnenverlichting, LED veldverlichting, isolatie.

Projectleider/Toezichthouder Energie audit Omgevingsdienst ODBN

Het adviseren van bedrijven hoe de huidige wetgeving qua energiebesparing toepast kan worden op hun bedrijfsvoering.

Maaskanthoeve/H.T.S. Deursen

Ontwerp en uitvoeringsbegeleiding gasloos energie neutraal bedrijfspand met woning.

Toegepaste technieken: Grondgebonden warmtepomp, zonneboiler, WTW ventilatie systeem, PV panelen, laagtemperatuur verwarmings systeem met regeling per ruimte.

5 appartementen Huissen

Ontwerp en uitvoeringsbegeleiding gasloze renovatie van dit rijksmonument.

Toegepaste technieken: Lucht-Water warmtepomp, WTW ventilatie systeem, laagtemperatuur ventilatie systeem, (met renovatievloeren), regeling per ruimte, PV panelen.

Kinderdagverblijf Wijchen (locaties Huurlingsedam en Beuningesteeg)

Ontwerp, uitvoeringsbegeleiding gasloos energie neutraal kinderdagverblijf Het Kinderdagpaleis te Wijchen.

Toepaste technieken: Laagtemperatuur verwarming en koeling, regeling per ruimte, WTW ventilatie systeem, Lucht-Water warmtepomp , net energie onttrekking uit ventilatielucht, Trix Comfortsysteem voor optimale verwarming, koeling en ventilatie

Woning met bedrijfspand te Berghem

Ontwerp, uitvoeringsbegeleiding gasloos energie neutraal bedrijfspand met woonhuis te Berghem (in uitvoering).

Toegepaste technieken: Water-water warmtepomp, zonneboiler voor warm water en vloerverwarming, WTW ventilatie systeem, PV panelen, laag temperatuur vloerverwarming en vloerkoeling in combinatie met het Trix comfortsysteem, voor optimale verwarming, koeling en ventilatie.

Div woningen Deursen, Macharen, Berghem, Eindhoven, Den Bosch, Veldhoven, Maren, Kessel, Uden, Herpen en Heesch

Ontwerp, uitvoeringsbegeleiding

Toegepaste technieken: Water-water warmtepomp, lucht water warmtepomp, zonneboiler voor warm water en vloerverwarming, WTW ventilatie systeem, PV panelen, laag temperatuur vloerverwarming en vloerkoeling in combinatie met het Trix comfortsysteem, voor optimale verwarming, koeling en ventilatie.

Tyrenet Ravenstein

Advies bij het verbeteren van de ventilatie en verwarmings installatie op basis van koeling in combinatie met een WTW systeem

Passief huis Den Bosch

Met het SCRUM team samen naar de beste technische oplossing met maximaal comfort te komen, voor een verbouwing van een hoekwoning naar PASSIEF Huis.

Toepaste technieken: optimale vloer, muur, dakisolatie, in combinatie met Passiefhuis kozijnen, triple glas, en optimale luchtdichtheid.
WTW ventilatie systeem met electrische naverwarming, infra rood radiator, doorstroom warmwater opwekker, PV panelen.

Kasteel Oijen: Biomassa ketels

Onderzoek naar het toepassen van biomassa ketels, in combinatie met subsidie mogelijkheden

Dierenpraktijk Schaijk

Oplossen van comfort en energiekosten probleem van de nieuwe Lucht-warmtepomp installatie, WTW ventilatie systeem en PV systeem.

Multi functionele Accommodatie voor Sport en Ontmoeting Onder d’n Plag

Ontwerp, uitvoeringsbegeleiding gasloos energie neutraal MFA gebouw

Toegepaste technieken: Water-water warmtepomp, zonneboiler voor warm water en vloerverwarming, WTW ventilatie systeem, PV panelen, laag temperatuur vloerverwarming en vloerkoeling in combinatie met het Trix comfortsysteem, voor optimale verwarming, koeling en ventilatie.

Moskee Veghel

Het adviseren betreffende de mogelijke technische toepassingen voor een energie neutrale moskee, inclusief het verzorgen van de mogelijke subsidies.

Van der Maazen Lith

Het berekenen en begeleiden van de realisering van het hergebruik van hout(stof) afval/Biomassa, t.b.v. de klmaatinstallatie in het bedrijfshallen en kantoren.

Van Bakel

Advisering van mogelijke technieken voor energie besparing.

Tennisvereniging Breakpoint Oss

Adviseren, ontwerpen, en begeleiden van de realisatie van een energie neutraal tennispark op de Talentencampus is Oss.

Zowel technische adviezen, subsidie aanvragen, en contacten tussen gemeente Oss, projectonwikkelaar, bouwer en installateurs.

Tennisvereniging De Peppelieren Liempde

Subsidieaanvraag en begeleiding LED veldverlichting.

Voetbalvereniging Herpinia

Adviseren, ontwerpen en begeleiden van de realisatie van de aanpassing van technische installaties.

Toepaste technieken: Zonneboiler, PV panelen, regeling per ruimte, LED verlichting.

DATABOSS

Energie onderzoek een energie neutraal/gasloos te worden.

VAEX Trucktrading Ravenstein

Het ontwerpen en begeleiden van de realisatie van een gasloos energie neutraal kantoorgebouw met truckgarage

Toegepaste technieken: 2 lucht-water warmtepomp, zonneboiler voor warm water en vloerverwarming, WTW ventilatie systeem, PV panelen, laag temperatuur vloerverwarming en vloerkoeling in combinatie met het Trix comfortsysteem, voor optimale verwarming, koeling en ventilatie

Villa Ede

Advies, ontwerp en begeleiding bij het ontwerp van een gasloze woning, selectie van bouwers en installateurs

Gemeente Uden sportcomplex Odiliapeel

Onderzoek naar de mogelijke zon technieken voor de verwarming van tapwater en verwarming

Huisartsenpraktijk te Herpen

Advisering van het huisartsenteam en fysiotherapie voor een optimale en energie zuinige gasloze klimaat installatie.

Voetbalvereniging Berghem Sport

Advies en begeleiding bij realisatie en afwerking subsidie herbouw kleed accommodatie en kantine.

Gasloos en BENG, door middel van luchtwater warmtepompen, WTW ventilatie en PV panelen

Green skills cursussen

Het verzorgen van trainingen t.b.v. installateurs die alle mogelijke technieken op een praktische en toepasbare manier willen weten. Met onder andere een complete case voor het berekeningen van een gasloze energie neutrale woning.

Deze training wordt al jaren verzorgd voor opleidingsinstituten OTIB en Installatiewerk Nederland. Deze cursus kan ook op maat en In Company uitgevoerd worden.